Rondellen vid Sergels torg

Då kommer lite mer bilder från mina kvällsbilder. Denna gång är det rondellen vid sergels torg som fick bli motivet. Dessa bilder är jag riktigt nöjd med. Det var exakt som jag ville ha det. Jag är speciellt nöjd med bild nummer två för att man ser hela statyn (?) i mitten av rondellen. Ja ja, vad tycker ni då?

Eftersom minbesökstatistik har ökat ett litet steg så vill jag hälsa nya läsare välkomna.

image212

Kvällsbilder över sthlm

Då var de klara. Jag börjar med att lägga ut en liten bildserie som jag tog. Hoppas du gillar det. Kommer att lägga ut mera bilder från denna fotografering, men det blir lite senare.

Jag är väldigt svag för de röda lyserna så jag gillar mest bild 2 och 3. När båda kombineras så blir det också bra. Vad tycker du. Kommentera gärna.

image211

Redigeringsmusik

När jag sitter och redigerar mina bilder så har jag jort en speciell liten spellista som jag lyssnar på. Vissa låtar känns som att de tar fram det kreativa sidorna och bilderna blir bättre. Kanske bara en inbildning men men.

Här är listan

Vanilla ice - ice ice baby
Takin Ova - Tommy tee
Sahara hotnights - visit to Vienna
Mattafix - Gangster blues
Mattafix - Big city life
Mattafix - Angel on my shoulder
Petter - Håller igång
Kent - Ingenting

Haha, har ni nån speiell musik ni lyssnar på när ni gör något speciellt?

Ny design, igen

Så nu tror jag att jag ska vara nöjd med min design. Har bytt färg och bilder ett par gånger nu. La in en ny bild från mina kvällsbilder över sthlm.

Vad sägs om den nya designen då?

Mac finesser

Jag har, kanske som ni vet, gått över från pc till mac och det är nog det bästa jag gjort. För det första är macen mycket snyggare än pc. Men det är bara en liten bisatts. Nu till de jag tycker är så bra. Det finns något som heter spaces och exposé. De gör så att man kan ha felra skrivbord. Jag har till exempel ett där jag har photoshop och de bilder jag redigerar. Sedan när man vill ta en paus så byter man bara skrivbord så får man ett nytt och fräscht. Exposé gör sa att alla fönster man har uppe kommer upp så man ser alla och kan därefter välja vilken man ska ta uppHär har jag expose intryckt då kan jag lätt få en överblick av alla bilder pch välja vilken som helstHär är mina 4 skivbord jag kan välja mellan. Ett med Photoshop och en där jag är inne på internet med.

Tjuvkik, kvällsbilder sthlm

Idag blir det att redigera de bilder jag tog över stockholm igår. Fick cirka 40 bilder som jag ska redigera och spara ner på datan. Så för att göra er lite nyfikna så tänkte jag lägga ut ett litet smakprove vad som kommer. Detta är alltså inte de bästa bilderna utan bara en förhandstitt.
image206

WOW

Riktigt nice att så många gillade mina headers. Värmde gott. Jag var ute och tog lite kvällsbilder över stockholm. Ska börja redigera de imorron. Vissa blev riktigt nice!! Som sagt kommer lite bilder upp imorn!

Ha en bra kväll alla!

Designer bortskänkes!!

Så nu har jag suttit och gjort lite nya designer som jag nu ska skänka bort, kanske till dig? Jag har sex stycken olika med olika motiv och design. Hoppas att någon ska passa dig i smaken. Kom ihåg, om du är intreserad av en så skriv en kommentar om vilken du är intresserad av. Glöm inte att skriva i din mail så jag kan kontakta dig. Det är smidigast om du har msn så kan du beskriva hur du vill ha det o.s.v. Jag behöver inga inloggningsuppgifter utan jag skickar bara en stilmallskod som du klistrar in själv.

Du får även med Photoshopfilen så du kan byta bilder i framtiden.

Dessa headers kan jag självklart byta bakgrund, bild, text och teckensnitt på..

Header 1Header 2Header 3Header 4Header 5Header 6Jag har även gjort headers till dessa bloggar, de kan ni besöka och se om nu gillar någon av dom också.

http://kglife.blogg.se/
http://ankaans.blogg.se/
http://findingnoemi.blogg.se/

Over and out!


ny design

Så nu har jag ny design. Den här blev jag väldigt nöjd med och nu har jag börjat få kläm på hur man gör snygga headers. Snart kommer det 6 st som jag kommer att skänka bort så håll utkik!

Nå vad säger ni om den nya designen då?

Nya regnbilder och bloggdesign

De regnbilderna som jag la upp igår var kanske inte de bästa. Tog också några andra bilder som var mycket bättre! Just nu sitter jag och håller på med olika bloggdesigner som jag kommer lägga ut här. Kommer nog bli ungefär 5 st som kommer att skänkas bort, så håll utkik!

image197

Sista och bästa bilderna för idag

Här kommer de sista och de bästa bilderna från idag.

image196

Ännu en gång lite bilder från idag

image194

När man är ute på dagarna så ser man många andra som springer runt och fotograferar. =)

Ankträdet?

Visste inte att ankor satt i träd och sov. Aja, det blev rätt bra bilder i alla fall.

image193

Bildserie anka

Här kommer en liten bildserie på en liten anka som stod på en sten i vattnet.

image192

Design klar

Så då har jag gett bort min design jag gjorde och skrev om för några inlägg sedan. Kul att någon nappade =). Spana in http://knascarro.blogg.se/ för att se hur det blev. Ska nog försöka göra lite nya ikväll. De kommer att komma upp här i bloggen så ni får kolla.

Aja tillbaka till redigeringen.

Redigeringsarbete

Det blev en liten fototur i alla fall. Det sluta regna och blev ljusare. Kom hem med 87 bilder som jag nu ska sätta mig och redigera. Lägger in lite senare.

Ha en fortsatt trvlig dag!

Gratis bloggdesign

Hade inte mycket att göra när jag satt och väntade på bättre väder. Gjorde därför en liten bloggdesign som är ganska tjejig så därför passar den inte in här =). Skänker därför bort denna nu till någon. Någon som är intresserad? Lämna bara en kommentar och skriv in din mailadress.

Här är en bild på hur den ser ut
Sjävklart så går det att byta ut bilden och ändra teckensnitt =) Säg bara vad jag ska göra så fixar jag!!

Du kan även gå in http://alexgustafsson.blogg.se/alexander/ för att se hur den kommer se ut i den webbläsare.

Over and out!

Kamerabilder

Tycker ni inte att det är något speciellt med bilder på folk som fotograferar? Själv älskar jag bilder när man har kameran mitt i ansiktet och endast en liten mbit av huvudet syns?

Jag bjuder här på en bild som jag tog i spegeln idag, bara för att jag gillar sådanna bilder sååå mycket!

image190

Ha ha. Lägg märke till hur jag har håller handen på objektivet (?). Måste också säga att frillan bjuder jag på ;)

Dagsbild

Här är en bild som är tagen från samma ställe som min kvällsbild är tagen för ett par inlägg sedan. Denna blir inte alls lika stämningsfull. Men men, nu får man se alla detaljer som man inte ser på kvällsbilden =).

image189

Den kanske inte är tagen ifrån exakt samma ställe men nästan i alla fall.

Regnbilder

Behövde inte gå särskilt långt. Bara ut på altanen =). Tog lite bilder på regndropparna.

image188

Bild 1: Regndropppar på väggen

Bild 2: Regndroppe på räcket

Bild 3: Regndroppar på lampan

Regn

Blir nog ingen fototur idag, vädret är såå tråkigt =(. Det har i alla fall slutat att regna nu, så jag får se om jag kanske tar en liten tripp sedan.

image187

Såhär vill jag att det ska se ut. Sol och värme!

Gonatt

Nu är det dags att sova. Ska nog ut imorgon och fota lite. Lägger in bilder från det om det blir något bra!

Måste bara

Måste bara lägga in en bild som min farfar har tagit från när vi var i kolmården förra sommaren. Jag bara älskar denna bilden!

image186Kvällsbild.

Bestämde mig att ta en liten kvälls bild över Tranebergsbron. Var lite svårt att ta denna, blev lätt skakigt. Lyckades att lägga kameran på taket och sedan ta bilden för att jag inte skulle röra den (har takfönster, därav låg kameran på taket =P ).

image185

Redigeringshörna

Här är lite bilder på min datahörna där jag sitter och redigerar mina bilder =).

image184

Godistjuven!

Hmm när jag kom ut imorse så var godisskålen nästan tom. Kan det vara godistjuven? Haha, ännu en liten klipp och klistrbild.

image183

Syrran fick agera godistjuv =)

Spökligt träd

Igår när jag var ute och var påväg ner till vattnet så såg jag ett ganska spökligt träd. Här är två varianter av bilden. Vilken är bäst färg eller halv svartvit? Själv tycker jag nog den som är lite halvt svartvit.

image182

Den enda som inte blev bra i denna bild är huset i bakgrunden!

C-vitaminer är VIKTIGT!

Har ni hört att C-vitaminer är viktigt? En apelsin om dagen räcker för att man sk få i sig de vitaminer man behöver. Om ni inte tar era vitaminer så blir denna apelsin bli väldigt ledsen. Ha ha. Denna bild gjorde jag i Photoshop och har bara klippt och klistrat lite från olika bilder =)

Som i min förra inlägget med ansikterna så vill jag gärna ha lite kommentarer på vad som ät bra/dåligt eller bara en annan trevlig kommentar.

image181

Do you like it?

Foto och redigering av: Alex

Fototur

Ledig som man är så har man tid till fotografering/redigering. Idag var jag ute en sväng vid Kristineberg runt vattnet. Tog en liten bildserie med livbojen. Jag tycker att bilderna blev rätt bra. Livbojen ger som en liten stämning i bilden. Imorgon blir det nog också en liten tur. Vet inte riktigt vart än..

image180

Facemood

Hittade en bild på internet som såg ut som denna bild. Jag och pappa bestämde oss för att prova att göra en liknande. Vi lyckades och det blev exakt så som vi ville. Jag blev grymt nöjd med denna bild och det var skitkul att göra, ska göra flera men kanske i en annan situation. Detta var ett riktigt klipp och klistra arbete.

Hoppas du gillar den!!

image178

Lämnra gärna en kommentar på denna, vore riktigt kul och veta vad folk tycker!

Sa ni nu då?

Jag har alltid velat ha en rubik's kub ganska länge men har aldrig riktigt hittat den och sprungit och köpt den. Men igår så fick jag den äntligen, men nu till det roliga. Hittade en film på youtube som visar hur man ska lösa den så nu kan jag det =). Någon annan som kan?

image173

Tar visserligen ganska lång tid att lösa den men det går!

Blad version nr 2

Gjorde om det bladen jag hade fotat som jag skrev för 3 inlägg sedan, tog bort det gula och la dit mer grön istället =)

image172

Kvällsbilder

Dessa bilder tog jag från altanen idag. Man kan se tunnelbanan som ankommer eller åker ifrån Kristineberg. Vet inte vilken som blev bäst, med eller utan tunnelbanan. Det jag gillar mest med dessa bilder är ljuset från gatlycktorna i parken. De lyser fint på gräset.

image171

Hoppas dessa passade din smak! =)

Änder

En liten före och efter bild när jag har redigerat bort alla grenar som skymde mitt motiv. Borttaget med klonstämpeln. Tog lite tid att ta bort allt men det var det värt eftersom att man räddade bilden.

image170

Valde att behålla grenarna i högra hörnet för att få en liten förgrund. Det enda jag stör mig på är den tjocka grenen men den ska jag prova att redigera bprt senare!

Vackert blad

Igår tog jag några bilder på ett blad från en blombukett. Bladet var upplyst underifrån med en gult ljus som gjorde att man såg alla konturer i bladet. Blev riktigt jävla skitnöjd med dessa bilder, älskar att man kan se konturerna så väl. Ursprungsbilderna blev förvisso ganska så gula men det var lätt fixat i cameraRAW som jag har börjat använda =).

Så himla skönt när man får den där känslan att bilden är bra, vad tycks om bilderna?

image167
image168Träd framför expressenhuset

Denna bild tog jag med min pocketkamera, samung nv10, när jag och pappa satt och väntade på att kinamaten skulle bli klar. Denna bild blev jag nöjd med, Äntligen! Gillar att trädet fick en sådan fin skärpa och att dessutom expressenhuset fick bra skärpa, ingen tar över den andra. Ljuset blev dessutom bra, perfekt upplyst. Som sagt så var denna tagen med en pocketkamera så jag fick ta en del bilder för det blev lätt skakigt..

Hoppas du gillar den.

image166

Iphone

Satt och lekte lite i Photoshop nyss med massa nya penslar jag har laddat ner. Tog en bild på min iPhone och trixade lite. Jag tycker att det blev rätt så bra, simpelt, rent och enkelt. Eller vad tycker ni?

image165

Misslyckande

Läste för ett tag sedan om hur man skulle fota rök och göra skitsnygga bilder. Guiden verkade inte så svår men det var den. Kanske jag gör något stort misstag som gör att allt går fel? Ja ja, så här såg i alla fall mitt arrangemang ut. Ska leta upp guiden och försöka en annan gång, lovar att lägga upp om det blir något bra!

image163

Blommor

Skönt att 4 månader av vomterm är avklarade och att inte det har kommit så mycket snö som det skulle kunna komma! Ja ja, nu längtar jag bara efter sommarn. Här är 2 bilder som jag tog förra sommaren.

image162

Retouch

Länge sedan jag gjorde en retouch och eftersom den förra var rätt uppskattad så kommer här en till! Denna gång är det på Kristen Bell som bland annat är med i Tv-serien Heroes. Har inte gjort så stora skillnader men jag hoppas att ni ska kunna se skilnaden före och efter.

image161

Plugg

Rätt mycket i skolan nu hinner inte fotografer/blogga just nu =/. Hoppas att det blir bättre imorn då har jag gjort allt man ska ha gjort innan lovet cya!

Lovade lite bilder från den förfallna huset här är några, ni får nöja er med oredigerade =P

image159

image160

Övergivet..

Jag och farsan tog en promenad upp till farfar för att fixa hans dator lite. Vi gick förbi någon slags verkstad som var helt övergiven, och har varit det i många år. Vi gick in och jag fick ett par häftiga bilder. Kommer att lägga upp lite fler bilder från detta men det blir på måndag eller tisdag =)

image158

iMac 20"

Så nu har jag suttit och pillat ett tag och börjar lära mig hur datorn fungerar och så. Den är riktigt grym och alla bilderna blir knivskarpa med denna skärm =). Här är bilderna som jag lovade.

image157

YEEES!

Nu har jag den, min iMac 20" helt underbart. Vilken jäkla skillnad det var på skärm asså. Nu är mina bilder helt plötsligt bra :O. Ja ja, riktigt nice i alla fall ville bara säga det. Kommer att lägga in lite bilder på den snart!

tulpan

Imorse så kom jag upp och solen slog som en käftsmäll rakt i ansiktet på mig. Det var skönt att det var sol senare på dagen med inte när man vaknade. I alla fall så tog jag en liten bild på tulpanerna som stog på bordet.

image156

Gammal bild

Satt och kollade igenom lite bilder och på något vänster så lirkade jag fram mig till ett gammalt arbete som jag gjorde för cirka 1 år sedan. Det var ett arbete i estetisk verksamhet foto. Vi hade en uppgift som handlade om att man skulle "röra runt" i Stockholm och hålla på att klippa och klistra i Photoshop. Självklart, bäst som man är, blev det ett MVG (hihi) i denna kurs som nästan bara gick ut på Photoshop. Riktigt roligt!

image155

Bilderna är tagna med farsan gamla 4 megapixelskamera =)

Insekter

I sommras så var jag väldigt mycket för macrobilder. Tog massor på blommor och olika slags insekter. Här är några av de bilderna.

image154

Såg nu att sista bilden kanske skulle beskäras lite.. alla bilderna är oredigerade.

Ny design, igen

Vart lite trött på min förra design och tog därför en lite mer färgladare färg än svart denna gång! Vad tycks? får väll säga att jag snott iden lite från http://lillefots.blogg.se/ Den var så snygg så jag var tvungen att göra en egen =)

Städa

Ganska mycket att göra i skolan så jag hinner inte gå ut och fota så mycket, men håll ut! Här är mitt skrivbord, detta är bara häften av det jag håller på, resten ligger på golvet. Haha. Aja snart ska denna yta prydas med min iMac 20".

YEEEEES

image150

Längtan

Så vaknar man och ser frost ute :(. Suck, kan det inte slå om snart till vår! Men men, snart börjar allsvenskan och det ska bli riktigt skoj! hihi, lite bilder från förre årets derby mot Apa if.

image149

Västerbron med två himlar

Har inget att göra i skolan. Så jag provade att ändra färg på en himel. Blev rätt bra när det vart lila istället för blått!

image148

Kanske ska tillägga att bild 1 är oredigerad och orginalbilden

Bakgrunder

Har skrivit om mina bakgrunder i ett tidigare inlägg men jag lägger upp nåra nu. Alla är gjorda i Photoshop 7 med nerladdade penslar och annat skoj. Detta är mina populäraste bakgrunder (efter antal nerladdningar på DeviantART), hoppas du hittar en som du gillar.Bild 1: "Welcome to heaven"
LÄNK

Bild 2: "No wallpaper"
LÄNK

Bild 3: "Glowing wallpaper" LÄNK

Bild 4: "Splatty music wallpaper" LÄNK

Om ni gillar någon av dem så tryck på länkarna och tryck sedan download. Om du sparar den från bloggen kommer det vara mycket dålig kvalité på dem. Här är en länk direkt till mitt DeviantART galleri, om du känner för att utforska lite mer!

Före & Efter

Tänkte lägga upp en liten före/efter bild som jag gjorde för ett tag seden. Denna gång har jag försökt göra en liten sommrig bild. Den enda som saknas är lite blad på träden. Annars tycker i alla falla jag att det ser ut som att den är tagen under sommaren. Lite roligt att hålla på att redigera och försöka "ändra" årstid. Med ett par enka steg så ändrar man bilden till en helt ny bild =)

image142

Fototips

Är inte den bästa fotografen och ska egentligen inte ge mig in på att försöka lära ut fotografering. Men nu har ett rätt så bra tips på en kulbild. Det gäller bara att hitta något runt, hels kolotformat, sen ställ in skärpan och skjut. Blir rätt roliga resultat. Passar perfekt att ta på julgranskulor. (fattar ni det jag skrev med fet stil nu =))

Här har jag tagit på en julkula och en grej som man häller upp sås i. Aja har ni några bra fototips?

image141

...

Vet inte riktigt vad jag ska ha för rubrik på detta inlägg. Men men, detta är en liten fortsättning på inlägger "Studiedag". Här kommer lite bilder från den dagan som jag inte orkade att redigera i det första inlägget. Bilderna är från Judarnskogen och sedan en bild från T-Centralen i Stockholm.

Sista bilden när ett hus håller på att rivas tycker jag ser rätt så bra ut. Ser nästan ut som att det har blivit helt sönderbombad, eller?
image140

Gullmars duvor

Alla som bor i Stockholm vet att duvor ofta flockas runt tunnelbanestationer. Gullmarsplan är inget undantag. Varje dag jag går till skolan ser jag dem där de sitter och letar mat. Lyckades få två stycken rätt hyfsade bilder på en duva när jag var påväg till skolan.image137

image138

Båda dessa bilde är tagna med en Samsung NV10, min lilla pocketkamera som alltid ligger i jackfickan. Alltid hittar man något kul när man är ute.


Random

Tänkte lägga upp en bild som jag tog för någon månad sedan. Är kanske inte den bästa bilden men jag gillar den endå.


Design klar

Så nu tror jag att allt småfixande är klart med headern! Kanske blev mycket på den? Aja, blev i alla fall rätt nöjd med den. Fast jag känner att den inte är 100%. Jaja, att jag aldrig ska bli nöjd!

Vad tycker ni?

Studiedag

Idag hade jag studiedag och detta resulterade till en liten fototur =). Riktigt skönt att solen lyste idag också!

Bild 1: Såg väldigt mycket hundar när jag var ute och detta är nog ett resultat av en lekfull hund.

Bild 2: En gammal Metrotidning som låg under isen, blev rätt cool bild.

Bild 3: En kringlig stig i skogen.

Bild 4: Landskapsbild .

Bild 5: Usch! Riktigt kall bild men den blev rätt bra endå.

Bild 6: Min favoritbild av de jag tog idag!

designar om...

håller på att designa om bloggen lite. Inte riktigt klar än..

imac

Kännar att jag är på lite gnällhumör idag =). Är så trött på min skoldata nu, disken full... Photoshop är så extremt segt på den. Men snart har jag sparat ihop till en iMac 20". Ska bli så skönt när jag har den, att få en stor skärm och ha massor av plats!

image122

SNAAAAAAAAAAAAAART!

:'(

Okej okej, ni kanske tycker jag klagar på vintern rätt mycket. Men ge mig ett försök att övertala er. Kolla ut och jämför det kalla, tråkiga, blöta, gråa vädret med detta foto!

image120

Ser inte detta lite skönare ut?

Brygga

Som jag har skivit i ett tidigare inlägg så tycker jag att det är nåt speciellt med bryggor. Därför kommer här 2 bilder på en brygga =)


Sommar

Lägger in lite bilder som jag tog i sommras. Nu längtar jag verkligen efter sommaren, är trött på vintern nu. Grått kallt och allmänt tråkigt!Bild 1: Fåglar som käkar lite, gillar fågeln som är längst
fram. Blev bra när han tittade åt de håller han gör =)

Bild 2: Kräftorna som ska på paellan på midsommarafton.
(jättesvensk midsommar, jag vet, hihi) Blev nöjd med denna
bild, speciellt skärpan i bildn och att det ser ut som att kräftan
försöker "rymma"

Bild 3: Blad upplysta av solen, härligt
Denna blev riktigt bra (oredigerad)

Over and out!


RSS 2.0