Blomma i kvällssolen

Här är tre stycken bilder som jag tog på en blomma som stod så fint i solen. När jag var ute så var det så otroligt mysigt ljus, helt perfekt, eller nja pefekt blir det aldrig. Men men här är 3 stycken olika vinklar på en och samma blomma. Blev riktigt nöjd med alla tre bilderna faktiskt.

Lämna gärna en kommentar!Fotorundor

Idag har jag hunnit med hela 2 fotorundor. Vill bara passa på att tacka för alla fina kommentarer. Glöm inte att lägga till mig i bloggkoll!

Snart kommer det lite uppdateringar från kvällens fotorunda!

Macrobilder på fluga

Var ute en stund idag och fotade lite. Hittade en liten fluga som jag passade på att fota. Använda mitt tele och satte den på macroläge. Så vad tycks om dessa, jag blev skitnöjd.


Rekord =)

Satt och kollade igenom era kommentarer lite och så gick jag in på statistiken och upptäckte att jag slog besökarrekord. Brukar ha runt 50-60 unika men nu var det 89, skojigt! Aja nu blev jag peppad att ut o foto ock uppdatera massor.

Ses

/Alex


Gyllene uttern

Här är två stycken bilder från ett hotell i gränna som heter Gyllene Uttern. Den första bilden är själva hotellet som är i gammal och mysig stil. Den andra bilden är tagen från någon typ av uteplats. Vattnet som man ser är vättern. Det sägs att det ska vara en enorm solnegång där, men när jag var där så var det såklart molnigt! Jaja det kommer fler chanser. Förresten ser ni molnen som speglar sig i fönstrerna? Jag tycker att det blev rätt så bra. Vad tycker ni?


Vart kommer ni ifrån ? :D

Idag har jag mräkt att antalet besökare har gått upp en ganska bra bit över än vad jag brukar ha normalt. Så vart kommer ni alla ifrån? Ni glömmer väll inte att lägga till mig i bloggkoll?

/Alex

canvasutskrift!

KOLLA KOLLA! Har tryckt upp en av mina bilder på canvas! Blev riktigt nöjd och den blev jättebra! Nu pryder en av mina väggar en tavla av mig =). Här under kan ni se originalbilen och lite bilder på mig och bilden, och var den hänger. Den hänger på väggen vid min säng. Tycker den bröt av den blåa färgen rätt bra =).


sommar

Nån som tycker som jag, hata vinter!
Nu är den påväg och de kommer
dröja så långt till sommaren igen!Blommigt värre

När jag tog denna bild så satt jag och fatade något helt annat. Jag vände mig om från mitt motiv och fick denna bild i min sökare istället. Tryckte bara av utan att tänka på ändra inställningar och så vips blev det en helt ok bild =).

Vad tycker du?


Två naturbilder

Som rubriken säger.Hundporträtt

Här är tre stycken bilder som jag fotade på en hund som heter Rufus som jag träffade i helgen.Solur 2

Har lagt upp en bild tidigare på bloggen som liknar denna. Men nu har jag tagit ett nytt foto och fått med metspöt. Det är alltså ett solur som jag har hemma.


2 bilder

Två stycken bilder jag
tog för en vecka sedan.
Dessa bilder har fått en liten
annorlunda redigering.

Vad tycks?En sista!

Nu kommer den sista kolysre-vatten-bilderna, denna gång blev det en lime. Har märkt att jag lagt upp ganska många olika typer av dessa bilder.. men nu är det slut på dessa bilder... för denna gången :P


Gräs i berget

En bild på gräs som växer upp i bergssprickorna. Vet inte vad det är med bilden, men det är någonting i den som göra att jag gillar den.


Jordgubbe i kolsyrat vatten!

Succén forsätter! Eftersom jag har så fått så många fina kommentarer på apelsinen och coca cola brurker så blev jag sjukt peppad att prova med lite andra saker också, tack alla som har kommenterat, blir så mycket roligare att blogga då! Denna gång blev det en jordgubbe. Blev nästan mer nöjd med denna än apelsinen. På denna bilden fick jag till bubblorna mycket bättre. (Denna bild består av 2 stycken bilder. En på jordgubben och en på bubblorna).

Så vad tycks om denna då, lämna din åsikt genom en kommentar!Gul blomma med besök

Fotade en liten gul blomma idag. Det var en fluga som surrade runt blomman som jag lyckades fånga på bilden.Kolsyrat vatten GUIDE

Har alltid tyckt att olika saker i vatten har varit häftigt. Jag ska inte ta åt mig all äran själv för dessa 2 bilder under detta inlägg. Jag har sett sånna bilder och alltid undrat hur man gör och så hittade jag denna blogg som förklarade hur man gjorde. Så här är ett tips om ni vill prova att göra det själva! (Fortfarnade mina bilder men ursprungsiden kommer inte från mig)

Lycka till!

Stort tack till photoexplained för guiden ;)

http://www.photoexplained.com/2008/08/18/jordgubbar-och-vatten-tack/

Coca Cola i kolsyrat vatten

Denna bild är tagen på samma sätt som bilden ovan. Eftersom jag har fått så många positiva kommentarer så lägger jag upp en annan variant som jag också provade. Blev inte riktigt lika bra som apelsinen.

Vad tycks om denna?


Apelsin i kolysrat vatten

Denna bilden fotade jag idag och jag blev riktigt nöjd med den! Det jag har gjort är att fylla upp en vas med kolsyrat vatten (tack till att sodastream finns :D) Sedan var det bara att släppa ner apelsinen och knäppa av. Jag har såklart använt mig av en svart bakgrund och en hel del ljus. Ska lätt prova lite olika varianter på detta, nästa grej blir en jordgubbe eller lime!

Lämna gärna en kommentar!


Btw. Den blev riktigt bra som bakgrund, spana in ;)Fluga

En fluga som jag fotade idag. Använda mitt teleobjektiv och satte den på macroläge. Går inte komma riktigt så nära som med ett riktigt macro och när man går närmare så blir det för svårt att hålla still med en brännvidd på 300mm. Men men bilderna blev helt ok faktiskt!


2 bilder från idag

Två stycken bilder som jag tog idag. Tog dem nere vid båtarna där jag bor. Motiven kanske inte är så speciella men jag gillar bilderna.


Bättre =)

Hemma nu från fotorundan. Denna gång regnade det inte på mig =). Tror faktiskt jag har fått ett par bra bilder, ser i alla fall bra ut i kameran men det är ingen gatanti. Nu ska jag ladda in dem i datan och sedan redigera. Lägger upp lite bilder ikväll. Håll utkik!

TYPISKT!

Hade precis gett mig ut och skulle börja fota... och så kommer regnet. Det blev bara tre stycken bilder och de var inget att ha. Sen när man kommer hem så skiner solen igen. På det igen!


Bloggkoll! & Skånevy

Nu har antalet prenumeranter på min
blogg på bloggkoll ökat en del, riktigt roligt!
Börja/Fortsätt gärna att premenuera.
Man blir lika glad varje gång det
tillkommer en ny prenumerant
Bjuder här på en vybild som jag tog någonstans i Skåne.


Eccoreklam?

Kanske ecco behöver lite nya bilder till sin nya reklamkampanj? Hihi. Dessa bilder tog jag när min pappa gjorde avtryck i sanden. Blev rätt så roligt motiv.

Vilken av av bilderna blev bäst, själv tycker jag nummer 2


Canon EOS 300D + Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6

Solur

Ett solur som jag fotade idag. Bilden var inte så rolig från början men sedan la jag på svartvit och då blev den helt plötsligt bra. =)


Canon EOS 300D + Canon EF 50mm f/1,8 II

Testbild igen...

Skärpan på det nya objektivet är otroligt bra. Det har jag fått bekräftat i dessa bilder. Kanske inte framgår så mycket på bilden här i bloggen men när man får upp den i photoshop så är det toppkvalité!


En till testbild

en till testbild med mitt nya objektiv. Denna gång är det en bild på en blomma. Blev vädligt kort skärpedjup som jag älskar =)


Testbild Canon EF 50mm f/1.8 II

Här kommer den första testbilden med det nya objektivet. Hittade en fågelfjäder som låg i gräset, perfekt för att testa mitt obejtiv. jag blev faktiskt väldigt nöjd med bilden.


NYTT OBJEKTIV! - Canon EF 50mm f/1.8 II

Har idag varit och köpt ett nytt objektiv. Det blev ett canon EF 50mm F/1.8 II. Objektivet är såhär långt perfekt, älskar korta skärpedjup så detta objektiv passar mig väldigt bra. Har tagit några testbilder som jag lägger in lite senare!


Växtlighet i sanden

Laddar upp den bilden som jag har i headern så ni får se den i lite större format det är en macrobild på växtligheten i sanden, vad tycks?

gd

Simma lungt

En fågel som jag fotade i början av sommaren.


Danmark

Två bilder från Danmark. Första bilden visar stugbyn där vi bodde och den andra är stranden


Stol

Ryggstödet på en stol.


Månadens bild

Det här är fan månadens bild för mig, jag är otroligt nöjd med bilden. Det är sällan man får den där riktiga känslan när man får till en riktigt bra bild! Det bästa med bilden är att den inte är så redigerad, ni kan se orginalbilden under denna bild. Tycker att det liknar lite som koraller som de där clownfiskarna simmar runt i

Nå vad tycks om denna då?Klicka för större format


Panoramabild

Här en panoramabild som jag tog för ett tag sedan ute på landet. Resultatet kanske inte blev det bästa men jag är rätt nöjd över den i alla fall. (första försöket att ta panorama)

Tryck på bilden för att se dan i större format.


Bro

Tranebergsbron som jag fotade på min fotorunda igår. Bilden blev helt okej men jag är inte helt nöjd skulle ställt mig mer i mitten.

Glöm inte att börja premenuera på min blogg i bloggkoll!

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/12909/alexgustafssonbloggse">Bloggkoll</a> <a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/12909/alexgustafssonbloggse">Bloggkoll</a>

Bäst!

Här är min underbara iPhone som alltid får följa med mig ut när jag är ute o fotar. Denna bild tog jag idag (helt oredigerad bild). Blev rätt så bra faktiskt.


NY DESIGN! BLOGGKOLL!

Så nu är jag äntligen klar med min nya design. Vad tycks, själv är jag riktigt nöjd över den =) Kan ni inte se den nya designen så uppdatera era webbläsare

Juste glöm inte att lägga till min i din bloggkoll. Tack alla ni 29 som redan premenuerar. Tryck bara på bloggkollikonen där det står hur många som premenurar

Blomma i skyn

En blomma som jag fotade idag.Gammal bild

Laddar upp en gammal bild som jag redan lagt upp en gång. Det kanske har tillkommit nya läsare som inte sett denna bild förut? Denna bild gillar jag väldigt mycket, hoppas ni också gillar den ;)


Staty vid statshuset

Fotade en staty vid statshuset. Tog en liten annorlunda vinkel på den, kanske inte den bästa bilden man tagit men den funkar =)


Färg eller Svartvit?

Hmm vad tycker ni, färg eller svartvit?


Tomater

Idag kände jag att de kliade i mina fotofingrar så gick runt lite i lägenheten och försökte hitta ett kulmotiv. Hittade ett par tomater som jag sprutade lite med blomsprutan. Det resulterade i en rätt så bra bild faktiskt!


luftballong

En liten bild på en luftballong som jag tog för ett tag sedan.


GRRRRRRRRRR!

En bild på min fasters engelska bulldog Märta. Fotat genom ett staket på landet. Tycker att bilden blev bra och lite läsig, eller?


stadshus

Var uppe i stadshustornet för ett tag sedan, då tog jag en liten bild över stockholm.

Random

Vet inte riktigt varför jag gillar denna bild men de e nåt speciellt i den..


råttliknande

Nåt råttliknande djur, samma som jag skrev i ett föregående inlägg. (ganska så upskärpad)vy

En vy över vättern.


..

Här är två stycken bilder som jag tog för ett tag sedan. Den första bilden är en regnig bilruta.
Den andra bilden är tagen på en sandstrad, om man titta lite närmare till höger så ser man hundspår i sanden som jag tycker blev riktigt snyggt.


Flamingo

Jag har alltid tänk en flamingo som en vacker rosa fågel, men ärligt talat hur vacka är de? Inte så speciellt tycker jag nu efter denna bild...Strandbilder

...


ormbunke

En bild på en ormbunke som jag tog för ett tag sedan. Har gjort bakgrunden svartvit och behållt färgen i det bladet som var i fokus.


RSS 2.0