Bild ... =)

Här kommer en liten bild som jag tog för ett tag sedan.

image259

Snabb retouch!

Satt och kollade runt lite på olika bloggar och så hamnade jag på min vän annikas blogg (finns bland mina länkar). Där hittde jag en bild på cameron diaz där någon hade gjort om henne så hon såg rätt sliten ut. Såg utmaningen direkt och försökte göra så att hon blev snygg igen =). Jag la inte ner så mycket tid på denna eftersom att jag har en del att göra just nu. Aja hoppas att du tycker den vart bra!

Lämna gärna en kommentar!

image258

Vinnare bloggtävling!

Så nu är bloggdesignen som jag lottade ut utlottad till http://hannilicious.blogg.se/. Tack alla som deltog, ruksigt kul att så många tyckte om den och var med i tävlingen. Alla som inte vann, jag kan trösta er med att jag ska göra en till bloggheader tävling snart så håll utkik!

kvällsbild på morgonen??

Lägger ut en kvällsbild på morgonen? Jo jag vet, men jag tog den igår och glömde bort den sedan när jag pluggade in minneskortet så låg den där och väntade =). Jag blev väldigt nöjd på färgen på himlen i denna bild.

image255

Sommarblommor

Har redan lagt ut dessa bilden en gång men de tåls att läggas ut igen. Nu ska jag lägga mig, Hörs sen!

image254

Soligt väder!

Idag var det rätt kallt ute men när man stod i stolen så blev det genast mycket varmare. Denna bilden är tagen som i föregående inläg vid fredhällsklipporna.

image253

Svanfoto

Idag hann jag också med att fota lite svanar =). Vet att horisonten är lite sne men orkade inte ändra den.

image250

Flygande änder

Var ute och fotade en stund idag och kom som vanligt i kontakt med änder. Lyckades att fånga en hyffsad bild på när de flög iväg. Synd bara att jag inte hade ett teleobjektiv. Men vad tycker ni då, är det inte bra för ett 18-55 objektiv? Själv så känner jag mig rätt så nöjd med denna bild. Tog nåra fler bilder idag också men de kommer upp lite senare.

image249

Min första bild

Kollade igenom mina bilder nyss och så hittade jag denna. Detta är min första bild som jag blev riktigt nöjd med. Denna tog jag när jag lånade min farfars Lecia kamera och det var då jag började intresera mig för foto. Jaha vad tycker ni om denna är den godkänd för att vara fotad för första gången ?

image248

Ros

Har inte hunnit med att ta några nya bilder idag så jag bestämde mig för att kolla igenom mina gamla bilder. Hittade denna bild som jag har tagit med min kompaktkamera förra sommaren. Vattendroppar på blommor går alltid hem!

image247

Påskbild

Kanske lite sent att lägga in påskbilder nu men jag gör det i alla fall.. Tog et kort på ett ägg nyss med en blomma i bakgrunden. Valde att lägga in lite nedtonade färger för att få en "kallare" känsla.

image246

BLOGGTÄVLING - VINN BLOGGDESIGN

Förra gånen jag gjorde bloggdesigner så blev det en rätt stor efterfrågan. Orkar inte och sitta o göra så många så jag har bestämt mig att jag lottar ut bloggdesigner när jag har lust att göra en. Alltså så kan jag tyvårr inte göra bloggdesigner på beställning.

Nu lottar jag ut en design som är lite brunaktig. För att vara med i utlottningen så skriv en kommentar om varför just du vill ha designen, så väljer jag ut den som har den bästa anledningen. GLÖM INTE att skriva din mailadress så jag kan kontakta dig om du skulle vinna.

Så här ser designen ut.
Självklart blir det din personliga bild och textDu kan kolla hur bloggen kommer att se ut på denna adress http://alexgustafsson.blogg.se/alexander/

En krok till

Igår tog jag en bild till på en krok som jag har skrivit om i tidigare inlägg. Här är bilden!

image241

Fler Fredhällsklippor

Nu kommer de bilder som jag lovade att lägga in. Dessa två bilder blev jag riktigt nöjd med. Den första bilden tycker jag att jag fick till färgerna på. När jag satt och redigerade den andra bilden så vart jag inte riktigt nöjd och visste inte riktigt om jag skulle lägga in den eller inte. Jag provade med svartvitt och så märkte jag att om man tog lite nedtonade färger så blev den riktigt bra!

Jaja, vad tycker ni då? Vilken blev bäst?

image240

Före/efter bild från Fredhällsklipporna

När jag satt och kollade igenom de bilder jag tog idag visste jag inte om jag skulle slänga denna bild eller inte. Jag ville prova att lägga ihop 2 exponeringar med hjälp av camera raw, så jag provade. (inspiration daniel's fotoblogg) Jag ville också få en dramatisk känsla i bilden som jag själv tycker jag lyckades med.

Har 2 st bilder till ifrån klipporna som jag ska redigera snart, så håll utkik!

Så vad tycks är det någon skillnad?

image239

Macrobilder från idag..

Nu har jag sollat bort det som var dåligt och sparat de jag gillade. Här är mina favoritmacrobilder från när jag var ute idag. Hoppas du gillar dem.

Kommentera gärna!

image238

Bilder kommer..

Har varit ute idag och fotat lite. Det kommer komma lite macrobilder och lite bilder från fredhällsklipporna där jag var idag. Håll utkik efter dem!

Andfoto igen

När jag var ute idag så hittade jag en and som jag fotade. Kontisgt, varje gång jag är ute så har jag en förmåga att hitta änder. Aja, här är bilden i alla fall!

image237

Rostog krok

Var nyss ute och fotade lite. Han inte med och fota så mycket eftersom att båda mina batterier tog slut. Fick 2 bra bilder, den andra har jag inte redigerat och den kommer nog upp under dagen. Det här är i alla fall någon sorts krok som brukar sitta fast i bergen. Det jag har gjort i denna bild är att dra uppkontrasten och efterbelyst en hel del. till sist la jag på lite mer skärpa i bilden.

Så vad tycks?

image236

Vinglas

Tog en bild när man häller upp något i ett glas, i detta fall vatten med vattenfärg. Bilden är inte 100% men jag vill endå visa hur den blev. Kanske lite extrem sätt att hälla upp ett glas vin på? Jag gillar att glaset inte har så mycket vätska i sig, att det har spridit sig upp på kanterna

image235

iPhone bilder

Var på påsklunch hos min faster. Passade på att ta lite bilder på hennes hundar, märta och biffen. Bilderna är tagna med min iphone så det är därför de inte är så bra kvalite. Har aldrig tagit in bilder som jag tagit med telefonen in till datann, blev rätt så bra..

image234

Utvecklats något?

Mina absoluta favoritmotiv är vägar som är tagna med lång slutartid. Vet inte varför jag gillar de så mycket med det är något speciellt med det. Här är tv bilder på just detta. Tycker ni jag utveclats något i mitt fotograferande och redigering? Jag själv känner mig jäkligt stolt att det har gått så mycket framåt!

När jag tog bild 1 så var jag skitstolt över den, men nu när jag fick en ännu bättre bild (Bild2) så tycker jag bild 1 är skit =P

Så vad säger ni?

image232

Sevärd blogg

Har lagt upp en ny länk bland mina länkar. http://saaramarklund.blogg.se/
Riktigt bra blogg, kan verkligen rekomendera den.

Onödigt!

Tycker det är så extremt onödigt att det ska börja snöa nu när man hade gått och ställt in sig på att det skulle bli vår! Aja det smälter undan i alla fall.

image231

Damm

Fotade några saker som låg i ankdammen...

image230

Takutsikt

Vet inte varför jag gillar denna bild, men det är nåt speciellt med den.

image228

Tagen från mitt fönster

vattenfärg

Bilder från när jag fotade vatenfärger i en vas.

image227

10an asså!

Satt och pillade lite i photoshop. Gjorde en grej i bowlingrelaterat tema. Man kanske måste spela bowling för att fårstå den. Eller nja, man fattar om man inte spelar också men den blir lite roligare om man spelar.

Här är den i alla fall!

image226

Alla bilder är hämtade från google.

Vattendroppar

Så, nu har jag redigerat klart! Hoppas att du ska gilla bilderna. Fotade med manuell inställning 1/320 slutare, 200 ISO, blixt på. Jag tyckte att det var väldigt lätt att fota vattendroppar, hade förväntat mig att det skulle vara mycket svårare, trodde att det minst skulle ta 5-7 tillfällen innan man fick in snittsen. Jag började att leka med annat än vatten och tog lite vad som fanns i kylen.

Lämna gärna en kommentar med din åsikt!

Bildförklaringar finns under bilderna!


image225

Bild 1: Sodastream cola passade ganska bra eftersom den var trögflytande.
Bild 2: Mjökldroppe, denna blev jag riktigt nöjd med! Gillar underdelen på droppen.
Bild 3: Vattenkranen
Bild 4: Vattenkranen
Bild 5: Provade att släppa mynt också, blev bra med bubblorna runt mynten.
Bild 6: Ännu en mjölkdroppe, höjde kontrasten kraftigt på denna. Gillar det vita i bilden =)
Bild 7: Min favorit, bilden talar för sig själv!kommer snart

Jag har fotoat vattendroppar idag. Resultatet blev bättre än jag trodde. Jag trodde inte jag skulle få så bra resultat direkt! Håll utkik efter dem ;) Ska sätta mig och redigera dem nu.

image224
Såhät fotade jag vattnet.

Design klar!

Så nu har jag blivit klar med den nya designen! Vad tycks? Själv är jag riktigt nöjd med denna. Det finns lite saker som kan finslipas lite men annars tycker jag att detta är min snyggaste design jag gjort =).

Lämna gärna en kommentar om vad du tycker!

Dålig uppdatering

Ledsn att jag inte hinner uppdatera så mycket. Har inte så mycket tid för att gå ut och fotografera eller hålla på i Photoshop. Jaja, ni får nöja er med en bild som jag tog i sommras. Vill ni inte att våren och sommaren ska komma snart??


image223


Ny design på g

Sitter nu och finslipar på min nya design. Denna gång är jag riktigt jävla nöjd med den. Håll utkik efter deb tror den kommer upp under onsdagen.

Tack och hej!

Vårkänsla

Fick en väldig vårkänsla när jag var ute på landet. Tog en bild på lillstugan.

image222

Stackars mus

Idag var det första gången jag var ute på landet för i år. Vi hade haft en mus inne i huset som hade ätit lite här och var. Utgången för mössen är proppskåpet och där hade han fastnat och blivit lite stekt. Hände samma sak förra året. In kommer de men ut är lite värre. Det här var då årets mus i proppskåpet, får väll se hur det är nästa år. Tog lite bilder på den, helt stel med ben som står kors och tvärs...

image221

Retouch

Nu har jag suttit i fotoshop och retouchat ett foto. Jag befinner mig bara i nybörjarstadiet vad det gäller att retoucha ansikten men det går framåt =).

image220

Hackspettar asså..

Satt och kollade runt lite på http://www.worth1000.com/ och hittade en massa roliga bilder. Fick massa inspiration. Skitbra hemsida. Här är en liten grej jag gjorde i Photoshop efter jag så en bild därifrån.

Kommentera gärna. Kul och veta vad ni tycker!

image219

Hackspetten fotad av mig, tången hämtad från google.


Upplyst blad

Här är ett upplyst blad som jag fotade idag. Vet inte men det är nåt speciellt med upplysta blad. Här i alla fall bilden, hoppas du gillar den.

image217

Går åt rätt håll

Ledsen att jag inte har hunnit uppdatera. Men men, här är en bild från när jag försökte mig på att fota rök. Kanske inte den bästa bilden men det går åt rätt håll. Måste hitta ännu mera ljus sen ska det nog bli bra.

image216

Provar igen..

Så nu ska jag prova att fota lite rök. Har hittat en stor maglite somjag ska ha som ljuskälla. Hoppas denna bilr bättre än min lampa. Lägger in bilder sen, bara de blir bra förståss.

image215

Mina favoriter

Nu har jag levt ganska mycket på mina kvällsbilde och jag tror nog att detta ska vara det sista inlägget från dem. Nu är det alltså mina favoriter som visas.

image214

Fotsättning kvällsbilder

Lägger in lite mer kvällsbilder, inte bara massa bilar och detas lysen.

image213
Bild 1: Stadshuset

Bild 2: Västerbron

Bild 3: Något hus vid Kungsgatan

RSS 2.0