Biffen

Eftersom förra inlägget handlade om Märta så ska jag nu lägga in lite bilder på min fasters andra hund, Biffen.Bild 1: Biffen ligger under borted och är lite trött.

Bild 2: Biffen nyvaken i stol.

Bild 3: Biffen blir lite rädd för farfars hand.

Bild 4: Bifen går till attack.
Satt och lekte lite med svartvitt i bild 3 och 4, dessa bilder var ganska spontant tagna men när man fick det svartvita runt som så blev de faktiskt rätt så bra!

Märta

En lite bild från när märta kom på besök och sov över. Man blir ganska trött efter mycket lek =) Gillar denna bild så mycket för att det ser så extrmet skönt ut när märta sover.

image106

fortsättning

Här är lite mer bilder från Skeppsholmen, kanske kommer mer imorgon.

image104

Vet ej vad detta är för ett hus men det blev rätt bra bild.

image105

Djurgårdfärjan. Denna är jag riktigt nöjd med faktiskt!

Ute

Igår när jag slutade tidigt (10.40) så hade jag absolut inget att göra, jag gick ut och fotade lite. Åkte ut till Skeppsholmen och fick lite bilder.

image101

Vägen längs vattnet.

image102

Hittade ett par svanar som låg i vattnet. Blev rätt bra när de var i förgrunden
sedan kajen i bakgrunden.

image103

Båt, blev rätt nöjd med denna, faktiskt.

(vet att bilderna blir lite skumma, jag tycker det är så himla svårt när man ska spara i jpg, det blir inte alls som man ser den i photoshop. Jaja, hoppas du gillar dem)

evolution of flowers

Tänkte lägga upp två stycken bilder som visar hur en blomma ser ut när den inte är utslagen och sedan hur den ser ut när den är utslagen. Blev rätt häftig. Jag personligen tycker att det är coolt att blomman blir så pass stor från en så liten "boll".
Aja, här är bilderna.

image98

image100
Dessa bilder är rätt gamla och är tagna under sommaren 07.
Bilderna är tagen med en Samsung NV10.

Hemma hos alex

Haha, ikväll har jag bara gjort en uppgift i företagsekonomi. Men mitt i allt ficka jag fotofeber och tog lite bilder i mitt rum så nu kan få se hur det ser ut, ska nog ta tag i det imorn, rummet alltså!

image93

Mobilen ligger alltid nära mig på skrivbordet.

image94

Datahörnan där min bildredigering utförs!

image95

No comments,

image96

Min supercoola lampa!

image97

Nattduksbordet.

100 höjdare i usa

Såg precis på afotnbladet att Filip och Fredrik ska kommer med ett nytt program. Denna gång 100 höjdare i USA. Fan va nice att de kommer tillbaka. Såg en liten omröstning på kanal5.se om vilket program man mest ser fram emot, någon som vet när det börjar????

Läs artikeln på afotnbladet häääär http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article1008119.ab

image91

Aja detta var bara en liten parantes, tillbaka till fotograferandet :)

Jo juste en sak till, Priosn break är det bästa serien, tack o hej!
Liten bild på da man in da haaaaus!


anka?

Haha, hittade en lite bild på liten änder. Visst är de lite roliga?

image90


Spetsat blad

Detta kanske inte är den absolut finaste bilden jag har tagit men jag tycker att det är rätt häftigt hur gräset har kunnat växa och trycka igenom bladet. Eller är det bara jag som är lite skum?

image88

Brandbil

När jag kom hem igårkväll så såg jag från tunnelbanan att det stod en brandbil vid grannhuset. Det visade sig att det blåste så mycket att taket höll på att blåsa ned. Aja, fick en bild på brandbilen.

image87

Ros

Gammal bild som jag tog i sommras. Ros med vattendroppar :)

image86

Före & efter 4

Ni börjar kunna detta nu... Ännu en bild som jag satt o redigerade lite. Ha ha. Denna bild är tagen i Fredhäll. Denna bild är också redigerad i flera steg och jag har även tagit bort gatlycktorna från bilden.image84 image85

Oj bilderna är inte exakt linjerade med varandra. Jag har beskutir efterbilden lite.


Före & efter 3

Verkar som att jag har kommit in i ett före och efter fas i mitt redigerande. Ja ja, nu har jag arbetat i lite fler steg än de andra bilderna och redigerat vissa delar för sig. Bilden är även denna tagen i Kristineberg.

image82

image83

Nu har jag börjat lära mig mer om redigeringen och mina framsteg blir bättre och bättre, hoppas du gillar det! Nu vill jag bara att det ska bli vår så man får ett bättre ljus ute!

Penställ + ljus

Här är en bild på ett ljus och mitt lite underligga pennställ. Ha ha, blev rätt häftig tycker jag.

image81

Före & efter 2

Här kommer en till bild som är lite omgjord.


image79

image80

Här har jag bara färglagt med lite grönare färg. Simpelt, snabbt = ganska bra resultat

Före & Efter

Jag hittade en bild som jag satte igång och behandla lite. Här kommer före och efter bilderna. Bilden är tagen i Kristineberg.image77

image78

Det jag har gjort med bilden är följande: Jag har ändrat i nivåer för att få upp ljuset, sedan lagt till lite mera kontrast och det sista är lägga på en ram med skugga.


Lyktor

Det var, i förrgår tror jag, när mamma ropade att det var mat jag gick förbi altanen och fick se att mamma hade tänt massa lyktor där ute. Tyckte att de var snygga och bestämde mig för att ta lite kort på dem innan maten. Här är resultatet.
Tyckte det var ganska fint ljus som kom ifrån dem, lite redigerade i Photoshop.

Västerbron

Tog en bild för ett tag sedan på västerbron. Blev rätt så bra faktiskt. Synd bara att det är någon idiot som varit och sprayat graffiti på bron. Han måste ha haft en dålig fantasi som skriver som han gör, hihi.

Om du inte ser vad som står gå in på denna länk http://alexxg.deviantart.com/art/Bridge-73408531 och titta efter hihi

image72

Rolig bild

Här kommer en liten rolig bild som jag tog precis när jag hade fått min nya kamera. Enkel att göra bara att hitta ett bra ställ på molnen. Jag ska erkänna att jag tog en bild på molnen och en på handen för att få bättre effekt. Den är rätt så gammal och jag har heft den uppe på deviantART ett tag som en bakgrund. Hoppas du gillar bilden!

image70

Blomma

Här kommer en bild som jag tog förra sommaren när jag var i småland. Gillar den riktigt mycket speciellt med det som är bakom blomman, vet inte riktigt vad det är. Kanske en annan blomma? Aja här kommer i alla fall bilden.

image66
Om någon undrar så är den tagen i
Oskarshamn. Bilden är som nästan
alltid Redigerad i Photoshop.
Tagen med en Samsung NV10

Titta va jag hitta

Ni kanske minns en bild i inlägget "Photoshop, människans bästa vän"? Satt och kollade igenom bilderna från den gången jag var ute och hittade denna. Tycker att denna var riktigt härlig och fattar inte varför jag inte har hållt på med den förut, aja här e den i alla fall.

image59

Här är den tidigare bilden för er som inte vet vilken jag menar.

Men nu till bilden som jag vill visa. Gjorde också en svartvit variant av den som en liten bonus, här är bilderna.


Ännu en Retouch

Satt återigen o lekte lite med photoshop och bestämde mig för att göra en liten retouch. Denna gång fick Jessica Biel en liten förvandling. Hmm, aja bilderna får tala för sig själva!

image54
image55

hata vinter

Är så trött på vintern nu kallt och jävligt. Fy fan. Aja hoppas denna bild kan värma lite i alla fall.

image52

Bilden tagen med en Samsung NV10 som
jag fick i födelsedagspresent förra året.


Nice effekt

Satt och lekte lite i photoshop och gjorde lite olika grejer. En av grejerna blev rätt så bra faktiskt. Den blev rätt rolig med den där figuren i mitten, ha ha. Vad tycker du om bilden, berätta gärna vad som är bra eller dåligt.

image51


Svarvitt

Svartvitt är något som kan bli riktigt häftigt ibland. Riktigt tråkiga bilder som jag var påväg att slänga gjorde jag om till svartvitt och de blir genast mycket intressanta igen! Började att exprimentera med svarvitt i photoshop efter jag började kolla på moderskeppet's DVD "Från färg till svartvitt och tillbaka" Finns en del grejer att lära sig. Hela DVDn är 9 timmar bara om svartvitt. Har lite att kolla på. Nu ska jag fortsätta att kolla på den. Men här kommer lite svartvita bilder.


Bild 1 och 2 är tagen vid smedsuddsbadet. Jag tycker att bryggor är ett väldigt fint motiv, speciellt när det är öde och kallt ute. Det svartvita skapade mer dramatik och själv är jag rätt nöjd med dessa bilder.

Bild 3 och 4 är vid under bron som går över till Lilla Essingen. Det var grymt mycket svanar när jag var där nere och så fort jag närmade mig så började precis alla svanar dra sig mot mig från andra sidan. De trodde väll antagligen att jag hade mat. Svanar blir också jäkligt fina på kort och det svartvita gjorde dessa foton ännu finare.

Låååång Slutartid

En effekt som jag tror många har sett på framförallt bilar är när det blir röda och vita ljus som sträcker sig över vägen. När jag inte var så haj på kameror och photoshop så trodde jag att det var någon slags avancerad photoshopeffekt. Men så är det inte, det hela är väldigt enkelt. Allt man behöver är en kamera där man kan ställa in hur lång tid kameran fotar. Sen är det bara testa sig fram och ta ett foto i ca 6 sekunder. Man kanske ska tillägga att det underlättar grymt mycket om man har ett stativ. Annars är det lätt att röra kameran så bilden blir suddig. Du har säkert sett olika bilder på vattenfall där vattnet ser mjukt ut, det är också taget med lång slutartid.

Nu till mina bilder som jag har tagit.Bild ett och två är tagen vid Fredhällstunneln, lite irritrande att lamporna ligger i bilden och att de lyser upp på gatan men annars tycker jag att jag fick fram lamporna rätt bra.

Bild tre och fyra är tagen vid rålambshovsparken. De blev lite bättre eftersom där har vi inte så starka lampor som lyser. Fick fram den röda färgen mycket mer här också. Det är den man vill få fram

Bilderna är inte 100% ännu, helst skulle jag vilja ta en bild från en bro där det inte finns väglampor så man får fram färgerna från lamporna ännu mera. Men detta är en bra början och träning.

Lite Rostig?

Rekomenderar verkligen att gå in på http://moderskeppet.se/ och spana in deras guider, riktigt bra och lätta att fårstå och hänga med. Efter jag såg videon "ett ondt ansikte" så bestämde jag mig för att prova att göra det på mina egna foton. Ganska många steg att följa med på men det gick till slut. Här kommer lite resultat från den guiden.
Bild 1 Farsan som fick en liten rostig look

Bild 2 Jag med samma effekt

Bild 3 Kombinerade en bild på mig och farsan och
jag tycker i alla fall att resultatet blev ganska roligt.

Bild 4 Smält in en annan textur och fick en liten mer
zombitouch i mitt ansikte.


Hoppas du inte blev allt för rädd!

2 headers designade och kanske en för dig?

Ny har jag gjort 2 st heades till bloggarna http://annikasydow.blogg.se/ och http://findingnoemi.blogg.se/ . Gå gärna in och kolla på dem så kanske jag kan göra en till dig, förutsatt att du gillar dem. Gör förståss inte bara svartvita headers kan även göra i andra färger och designer. Bara att önska på!

Här är 3 st simpla banners som man kan få direkt!Header 1
Denna header är väldigt simpel, jag vet, men
det blir en ganska bra effekt när det är stilrent
och simpelt!

Header2
En header med motiv av en stad. Lite svårt att
se vad det står under bloggnamnet med det ska
i alla fall stå dittbloggnamn.blogg.se syns mycket
bättre i orginalstorlek.

Header3
Denna header var den första jag gjorde och den
passar utmärkt på om man har stilmallen "fashion"
Självklart är det valfria bilder som kommer läggas in

Kväll i Fredhäll?

Tänkte nu lägga upp 2 st bilder jag tog nån gång i början av December. Dagen jag skulle ta dem så var det perfekt ljus ute. När jag åkte från skolan så tänkte jag "fan också de här kommer vara borta när jag är hemma". När jag stiger av tunnelbanan är det mörkt men jag ser endå den lilaröda himlen. Springer upp och hämtar kameran och går till de så kallade fredhällsklipporna. Fick precis de bilderna jag var ute efter

Här är resultatet!


Bild1 är jag riktigt nöjd med

Bild2 är en bra bild men jag
har dragit upp färgerna och
kontrasten lite för mycket,
orkar inte ändra igen just
nu i alla fall.

Bilderna är lite redigerade i photoshop


ny design på bloggen

Så nu har jg fixat till designen lite på min blogg. Blev skitnöjd. Läste guiden på designadinblogg.blogg.se guide om hur man lägger in en egen header,riktigt bra. Ska nog hoppa omkring lite på den sidan och lägga till mera grejer så min blogg blir så fin som möjligt =)

Vill du också ha en header på din sida? Kontakta mig så kanske jag kan göra en när jag har tid ock så? (A)

Mail: Alexander.gustafsson@yahoo.se
MSN: alexx_234@hotmail.com

Eller så lämnar du en kommentar så kanske vi kan lösa det!

Retouch Lindsay Lohan

Nu tänkte jag lägga upp en bild som jag gjorde för cirka 2 veckor sedan som handlar om retouch i photoshop. Efter att fått http://moderskeppet.se DVD, "det bästa ur kamera och bild" så har jag lärt mig lite om retouch på bland annat aniskten. Har suttit och trixat lite med de olika teknikerna och efter en stunds träning så blir resultaten ganska bra faktiskt.


image27

Här är DVDn som jag fick i julkapp
Rekomenderar den verkligen massa
bra tips för bildbehandling


Då så kanske ni e lite sugna på att se hur resultatet blev?

image28

image29

Vet inte om färgerna är så bra på era skärmar
den skämen som jag har är inte den bästa,
säg gärna vad du tycker!

photoshop, människans bästa vän

Nu har jag skrivit ganska mycket idag men men, var bara tvungen att lägga upp en bild som jag tog för ett tag sedan. Satt och redigerade lite och resultatet blev mycket bättre än vad den var förut =) Jag hoppas kunna lägga upp lite tips på några enkla bildbehandlingsknep som är användbara. Aja här är i alla fall före och efter bild.

Före

image26

Efter

image25


iphone

Ja, nu var det cirka 2 månader sedan jag hämtade min underbara iPhone. hihi. Den är helt perfekt och jag rekomenderar den verkligen till alla. Riktigt skönt att ha iPod och telefonen i samma. Jaja jag ska inte skryta men lite måste jag i alla fall få göra ha ha. Ni kanske vill se en liten bild på den som jag tog?

image20

Tycker verkligen att ni ska köpa en =) Fast ni får vänta tills den kommer till Sverige för just nu går den knappt att få tag på upplåst för användning i Sverige. Ha ha aja nu är det käk på G

Cya


Enkel Photoshopguide

Tänkte lägga upp en lite guide på en enkel effekt i photoshop
Något liknande borde du få om du följer stegen.


image12
Så ska vi sätta igång?

1) Starta ett nytt dokument som är cirka 440x140 pixlar
Arkiv > nytt

2 )
Använd verktyget image14 Övertoning och dra med musen uppifrån och ner till ca 75% av bilden
(Övertoningsverktyget hittar du där färgburken ligger)
Ditt resultat ska nu se ut såhär

image15

3) Nu går du upp till menyraden och trycker
Filter > Återgivning > Differensmoln
Efter det trycker du ctrl+i för att invertera bilden

Nu borde din bild likna denna

image16

4) Tryck nu ctrl+L eller gå Bild > Justeringar > Nivåer
Kolla bild för att se inställningar

image17

5) Nu är vi strax färdiga. Nu är det bara färgen i blixten som fattas.
Tryck ctrl+u eller Bild > Justeringar > Nyans/Mättnad
Kryssa i Färga och bara dra de olika mätarna tills du hittar det
du gillar bäst. Vet du inte riktigt hur du vill ha det så härma mina
inställningar så får du en blå blixt.

image18

Nu är du färdig när du klickat på OK. Du kan även ta en svart pensel och måla bort det "ludd" som du inte vill ha runt bilden.

Så här blev mitt resultat när jag gjorde den blåa blixten (resultatet kommer att variera från gång till gång)

image19

Hoppas du kunnde förstå denna lilla guide och att du har lärt dig lite =). Började med en enkel guide, ville inte gå in på så avancerade saker i början.


Första "designjobbet"

Tänkte nu visa er grej som jag tycker är ganska coolt. Det var precis i slutet av allsvenskan å 2007 som jag gav mig in på ett forum på http://bajenfans.se/ . Där var det en forumtråd som handlade om flaggor där folk fick skicka in förslag på olika motiv som man skulle kunna göra en flagga av. Jag läste och kollade på olika förslag som folk hade gjort och bestämde mig för att göra ett förslag, satte igång photoshop och gjorde ett ganska simpelt men endå stilfullt förslag på en flagga. En såkallad "2 pinnare" som man ska hålla med två rör mellan händerna och motivet tryckt/målat på tyg emellan. Fick ingen direkt respons på om den var bra eller dålig så jag nöjde mig bara med det motivet och lämnade diskussionen. Efter ett tag så var jag på matchen mellan Hammarby och GAIS och då får man se mitt motiv på en megasizeflagga viftandes på Söderstadion. Fattade inte riktigt att det var min flagga de hade målat av så gick hem och kollade mitt orginal och det stämde. Hade blivit mins lika glad om de bara hade gjort en liten 2 pinnsflagga. Hihi visserligen är det inte många som vet att det är jag som gjort motivet men det värmer att det är någon som uppskattade det och gjorde en flagga av det. Hoppas bara att den används flitigt och att jag kanske kan göra några fler motiv?


Här är orginalbilder som jag gjorde

image9


Här är några bilder på flaggan som antagligen HU har gjort
Tycker det var ganska häftigt att de tog mitt motiv
Vad tycker ni? (A)

Bakgrunder

Tänkte visa lite olika slags bakgrunder som jag gjorde för ett tag sedan. Gjorda i photoshop 7.
Så här ser mitt skrivbord ut, hoppas du gillar bakgrunden.Litet smakprov på bilder som du kan ladda nerDessa bilder pluss en massa annat kan du ladda ner i full storlek
http://alexxg.deviantart.com

Vore kul om jag fick lite kritik på bilderna eller om du använder dom
lämna gärna en kommentar!

Spara inte de bilder som ligger här på bloggen, de har så dålig upplösning
och kommer se gräsliga ut som bakgrunder ---> http://alexxg.deviantart.com <---

Over and out!

RSS 2.0